מדריך לתאונות תלמידים
1.יש לדווח באופן מיידי לגורם מוסמך בבית הספר אודות קרות התאונה, ולקבל אישור על מסירת הדיווח, ישנה חשיבות גדולה בפירוט גורם התאונה- במידה וארעה עקב רשלנות של גורם כלשהו יש לציין זאת ולפרט.
2.יש למלא טופס אודות פרטי התאונה. ישנה חשיבות גדולה בניסוח אירוע התאונה על גבי הטופס, שכן ניסוח שגוי יכול להוות מכשול בתביעה נגד הגורם המזיק (בנוסף לתביעת הביטוח), שכן במידה והתאונה ארעה עקב רשלנות יש לפרט אודותיה בטופס. לרוב נציגי בית הספר ממלאים את הטופס לבדם ונותנים להורה לחתום- לשים לב במקרה כזה כי גורם התאונה מוזכר בטופס.
3.יש לקבל אישור על היעדרות מבית הספר- שכן כל יום היעדרות מזכה בפיצוי כספי החל מהיום השביעי.
4.יש לאתר עדים לתאונה ולהשיג פרטים מזהים. יש לציין אודות העדים בדיווח על התאונה.
5.יש לצלם את מקום התאונה וזאת על מנת להוכיח רשלנות (במידה ואכן קיימת).
6.כמו בכל תביעה משפטית, חשוב מאוד לשמור מסמכים שמהווים למעשה את הראיה להוכחת התאונה והנזק. יש לשמור כל מסמך רפואי, קבלה ותיעוד של ההוצאות שהוצאו בגין התאונה, כגון: תרופות, עזרים רפואיים, הוצאות נסיעה לטיפולים רפואיים וכו'.
7.ברגע הראשון שמתאפשר מומלץ לפנות לעו"ד העוסק בתחום הנזיקין על מנת שידריך אתכם כיצד לפעול על מנת למקסם את הפיצוי המגיע לכם.
חשיבות ייצוג על-ידי עורך דין הבקיא בתחום
היות והמדובר בפוליסות, שהוראותיהן אינן פשוטות, ואופן הצגת העובדות לחברת הביטוח הנו קריטי באשר למיצוי זכויותיו של הקטין הנפגע, הרי שחשוב להיות מיוצגים על-ידי עורך-דין הבקיא בתחום.
הסוגיות הקיימות בביטוחים אלו הנן רבות ומגוונות ולעיתים דורשות פרשנות משפטית המגיעה עד לפתחם של בתי המשפט. מכאן שייצוג על-ידי עורך-דין המתמחה בתחום הנו חשוב ויכול להיות קריטי באשר למיצוי זכויותיו של הנפגע.
ילדכם נפגע בתאונה? יתכן ומגיע לו פיצוי כספי!
עו"ד אורית ברנס לשרותכם