האם כדאי לערער על דחיית הביטוח הסיעודי?
שאלה שחוזרת ונשאלת על ידי מבוטחים בביטוח סיעודי, שתביעת הסיעוד שהגישו לחברת הביטוח נדחתה על ידה, היא האם מומלץ להגיש ערעור לחברת הביטוח על החלטת דחיית התביעה או לחילופין להגיש תביעה לבית המשפט? זוהי שאלה טובה וחשובה שכן חשוב לזכור כי לכל צעד שיבחר המבוטח לנקוט מול חברת הביטוח יש משמעות גדולה העשויה להשליך על גורל התביעה. התנהלות שגויה עשויה לפעול לרעת המבוטח ולהגדיל את הסיכוי שתביעתו תדחה.
פעמים רבות קורה שמבוטחים שתביעת הסיעוד שלהם נדחתה בוחרים לפנות בשנית לחברת הביטוח ומנהלים עמה תכתובות בנושא במטרה לשכנעה בזכאותם לקבל את תגמולי הביטוח המגיעים להם על פי הפוליסה. אולם – ככלל, כפי שיוסבר בהמשך, לא מומלץ לפנות בשנית לחברת הביטוח לאחר שתביעתכם נדחתה על ידה.
מדוע לא מומלץ לערער על החלטת הדחייה מול חברת הביטוח?
ראשית חשוב לדעת כי בחוזר המפקח על הביטוח מיום 16.11.98 נקבע כי במקרה שבו חברת הביטוח דוחה את דרישת המבוטח לתשלום התגמולים, היא מחויבת לנמק בכתב ובהזדמנות הראשונה את כל נימוקי הדחייה עליהן היא נשענת עם דחיית תביעתו של המבוטח.
יוצא מכך כי במקרה ובו תוגש תביעה לבית המשפט לאחר הדחייה, רק הנימוקים שהעלתה חברת הביטוח במכתב הדחייה, יהיו הנימוקים היחידים שהיא תהיה רשאית להעלות בהליך משפטי בבית המשפט, והיא תהיה מנועה מלהעלות טענות ונימוקים נוספים (למעט חריגים).
אז מדוע אם כך, לא מומלץ להגיש ערעור אל חברת הביטוח?
כאמור, פעמים רבות מבוטחים פונים בשנית לחברת הביטוח לאחר שתביעת הסיעוד שהגישו נדחתה ומנהלים עמה תכתובות בנושא. מצב כזה פועל לרעת המבוטח ולטובת חברת הביטוח כי הוא מאפשר לה לשפר את עמדתה ולהוסיף נימוקים לדחייה ובכך להרחיב את חזית הטענות שלה במכתבי התשובה והדחייה הנוספים, כך שבהמשך, לכשהתביעה תגיע לבית המשפט, היא תוכל להסתמך על כל אותם טענות כנגד המבוטח שהיא העלתה במכתבי הדחייה ולהעלותם גם בכתב הגנתה.
בנוסף, חשוב לזכור כי ההתנהלות מול חברת הביטוח בעלת משקל רב לגבי סיכויי ההצלחה העתידיים ותכתובות שגויות עלולות לשמש כראיות שיפגעו במבוטח בהמשך. לכן, יש חשיבות יתרה להיוועץ קודם עם עורך דין המתמחה בתביעות סיעוד מיד עם קבלת מכתב הדחיה הראשון .
במידה והנכם מעוניינים בקבלת ייעוץ משפטי, עזרה ומידע נוסף בנושא תביעות ביטוח סיעודי , תוכלו לפנות אלינו בכל עת בטלפון או במייל, ואנו נשמח לסייע לכם.
אל תוותרו על זכויותיכם!