1.מהו ביטוח אובדן כושר עבודה?
ביטוח מפני אובדן כושר עבודה הוא ביטוח שנועד להבטיח למבוטח גמלה חודשית מחברת הביטוח במקרה שיאבד את כושר עבודתו עקב מחלה, תאונה או כל סיבה אחרת. לתקופה או באופן קבוע.
2.מה ההבדל בין אובדן כושר עבודה מלא לבין אובדן כושר עבודה חלקי?
אובדן כושר עבודה מלא – מוגדר כמצב שבו אדם מאבד את יכולתו לעבוד בשיעור של 75% לפחות ואף אינו יכול לעבוד בכל עבודה אחרת.
אובדן כושר עבודה חלקי – מוגדר כמצב שבו אדם מאבד את יכולתו לעבוד באופן חלקי בשיעור 75%-25% . מצב זה הינו בו האדם יכול להמשיך ולעבוד במקצועו, אך תהיה ירידה בהכנסותיו.
3.מה יהיה גובה הפיצוי החודשי שאקבל מחברת הביטוח?
גובה הפיצוי החודשי מחברת הביטוח יחושב לפי 75% מהשכר הממוצע בתקופה שקדמה למקרה הביטוח או לפי תנאי הפוליסה- במידה והמבוטח רכש פוליסה נמוכה יותר, בכל אופן התשלום לא יעלה על 75% מהשכר.
4.האם ישנה תקופת המתנה עד קבלת הפיצוי?
כן, בכל פוליסה של ביטוח אובדן כושר עבודה קיימת תקופת המתנה אשר מוגדרת בפוליסה בהתאם לתנאי הפוליסה אשר רכש המבוטח. תקופת ההמתנה זו תקופה בה המבוטח אינו מקבל כל פיצוי. כלומר, רק אם המבוטח יהיה מצוי באובדן כושר מעבר לתקופת ההמתנה המוגדרת בפוליסה הוא יתחיל לקבל את הפיצוי המגיע לו מחברת הביטוח.
המשמעות החוזית היא שרק כאשר המבוטח איבד את יכולתו לעבוד לתקופה העולה על תקופת ההמתנה, אזי, רק אז התגבש מקרה הביטוח והמבוטח יקבל את הפיצוי מחברת הביטוח.
5.מהי פרנצ'יזה?
זהו נספח אשר ניתן לרכוש בעת מועד עשיית הביטוח המעניק תשלום רטרואקטיבי למבוטח בגין תקופת ימי ההמתנה וזאתבמידה והינו זכאי לתשלום לאחר תקופת ההמתנה.
6.עד מתי יקבל המבוטח תגמול מחברת הביטוח בגין אובדן כושר עבודה?
ישנן מספר נקודות זמן בהם חברת הביטוח רשאית ויכולה להפסיק את תשלום תגמולי הביטוח עבור אובדן כושר עבודה:
א. במקרה בו הפוליסה פגה.
ב. במקרה פטירה של המבוטח.
ג. במקרה של הגעת המבוטח לגיל פרישה.
ד. במקרה בו המבוטח חזר לעבוד או הוכח כי הוא יכול לחזור לעבוד.
7.יש ברשותי מספר פוליסות אובדן כושר עבודה, האם ניתן לקבל תגמולים משתי הפוליסות?
לא. ניתן לקבל עד 75% מהשכר המבוטח בפועל. גם במידה והמבוטח משלם למספר חברות יקבל תגמול אחד של עד 75%. לדוגמה אם אדם מבוטח לפי שכר של 10,000 ₪ יקבל תגמול פעם אחת של עד 7,500 ₪. אין כפל פיצוי. לכן, מומלץ לעשות פוליסת אובדן כושר עבודה אחת וטובה המותאמת באופן אישי לצרכיו של המבוטח .
8.האם קיימת התיישנות לתביעת אובדן כושר עבודה?
כן, קיימת התיישנות של 3 שנים. אבל, מכיוון שמדובר בעילה מתחדשת ניתן לתבוע את תגמולי הביטוח גם בחלוף 3 שנים מיום מקרה הביטוח לתקופה של 3 שנים אחורה, ולעתיד.
9.מה עושים במקרה וחברת הביטוח דוחה את תביעת המבוטח בטענה כי יכול להמשיך ולעסוק בעבודתו או בטענה כי הסתיר מידע רפואי?
במצב זה, מומלץ מאד לפנות לעורך דין הבקיא בתחום ובפוליסות מסוג זה בהקדם האפשרי, על מנת לבדוק באיזו פוליסה מדובר, והאם יש מקום להגשת תביעה והצלחתה והתנהלות מול חברת הביטוח וקבלת פיצויים מקסימאליים .