תאונת אוטובוס
מקורן של מרבית תאונות הדרכים באוטובוס הינו בנפילות ובפציעות שמתרחשות בתוך האוטובוס מסיבות שונות ומגוונות. יש להדגיש שאין צורך אפילו בבלימה פתאומית של האוטובוס אשר עלולה לגרום למעידות ולפציעות של הנוסעים, שכן אפילו אם הנוסע נפל תוך כדי נסיעה באוטובוס עקב איבוד שיווי המשקל, או נוסע שהתחיל לרדת מהאוטובוס לפני שהנהג עצר עצירה מוחלטת, מגיע לו פיצוי על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.
גורם האשמה לתאונה- האם רלוונטי?
כמו בתאונת דרכים באמצעות כלי רכב פרטיים, גם בנסיעה בתחבורה ציבורית אין כל חשיבות לגורם האשמה והנפגע יכול לתבוע פיצויים מחברת הביטוח המבטחת את האוטובוס.
מה נחשב לתאונת אוטובוס?
תאונת אוטובוס אינה חייבת להיות תאונה בה מעורב כלי רכב נוסף, שכן גם כאשר נוסע נפגע במהלך הנסיעה, נופל או נחבל בתוך האוטובוס, או לחילופין בעת העלייה או הירידה מהאוטובוס, האירועים הללו נכללים בקטגוריית תאונת אוטובוס והנוסע זכאי לפיצוי בעקבות הפגיעה.
להלן דוגמאות של פגיעות בעת נסיעה באוטובוס הנכללות בהגדרת "תאונת דרכים":
1. נפילה באוטובוס לרבות בעת נסיעה (איבוד שיווי משקל) או עצירה פתאומית.
2. מעידה במדרגות האוטובוס בעת עלייה וירידה מהאוטובוס.
3. חבלה בעקבות בלימת חירום של נהג האוטובוס.
4. סגירת דלת האוטובוס על איבר של הנוסע.
איך לפעול לאחר תאונת אוטובוס?
יש לאסוף את כל הפרטים הרלוונטים לאותה תאונה, לרבות הפרטים המפורטים להלן:
1. דיווח לחברת האוטובוס אודות התאונה.
2. רישום פרטי נהג האוטובוס ומספר הרישוי של האוטובוס, ושמירת כרטיס הנסיעה באוטובוס.
3. חשוב מאד- פרטים מלאים של עדים לתאונה- לרבות כתובות ומספרי טלפון.
4. רישום לגבי המיקום המדויק והשעה שבהם התרחשה התאונה.
5. פניה לטיפול רפואי במועד הקרוב ביותר לפגיעה, תוך הקפדה כי הרופא המטפל מציין את נסיבות
התאונה, שכן הדבר ישמש בעתיד לביסוס התביעה.
6. דיווח המקרה למשטרה (הוצאת "אישור משטרה").
7. קבלת ייעוץ משפטי על ידי עו"ד מומחה בתחום.
ואם מדובר בתאונת עבודה?
נפגע אשר עבודתו הינה בתוך האוטובוס (נהג, כרטיסן וכו') ונוסעים אשר היו בדרכם מביתם למקום העבודה, או ממקום העבודה חזרה לביתם, ומי שנסע באוטובוס כחלק מדרישות עבודתו בדרך לפגישת עבודה וכד'. נפגעים אלו יוכלו לתבוע פיצויים על נזקיהם הן מהמבטחת של האוטובוס והן מן המוסד לביטוח לאומי.
חשוב לדעת, כי הנפגע לא יהיה זכאי לכפל פיצוי, והבחירה במסלול התביעה עשויה להשליך על גובה הפיצויים. לכן, מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין המומחה בתחום, אשר ייתן יעוץ מקצועי, כדי לדעת נגד איזה גוף עדיף להגיש את התביעה ובאיזה שלב.
קרא עוד על תאונת דרכים בעבודה
אדם שנפגע בשטח תחנת האוטובוס- האם זכאי לפיצויים?
אם אדם נפגע בשטח תחנת האוטובוס כתוצאה ממפגע שהיה במקום, ללא קשר לנסיעה בה, ניתן לתבוע ברשלנות את הגורם האחראי לדוג' חברת הביטוח של העירייה.
קרא עוד על פגיעה בשטח ציבורי
תאונת אוטובוס קשה- פוסט טראומה (PTSDׂ)
ברוב המקרים כל מי שהיה מעורב או היה עד להתרחשותה של תאונת אוטובוס קשה, יחוש את תוצאותיה משך תקופה ארוכה ולעיתים למשך כל ימי חייו. למעשה, רבים מאד מן הנפגעים, אשר למזלם הצליחו להינצל מן הפגיעה הגופנית, סובלים מפגיעה נפשית קשה ומאובחנים מאוחר יותר כנפגעי תסמונת פוסט טראומה (PTSD), אשר בגינה זכאים נפגעים אלו לפיצוי מחברת הביטוח.
לסיכום, נושא תאונות הדרכים בכלל ותאונת אוטובוס בפרט, הנו נושא סבוך, בו נחבטים לא אחת בתי המשפט בכל הערכאות. לכן, בכל מקרה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי סמוך לאחר האירוע. שכן פניה במועד מאוחר יותר עלולה לפגוע בתביעה ובסיכויים לזכות בפיצוי מתאים.
במקרים רבים, אשר בהם מעורבים נפגעי תאונות דרכים, האמורים לקבל מאות אלפי שקלים ואף יותר כפיצוי על פגיעתם, מסתיימת תביעתם בקבלת פיצוי מזערי בלבד, וזאת רק בשל העיכוב בפניה לעורך דין מומחה בתחום זה.
בנוסף לאמור לעיל יצוין כי שכר עורך הדין משולם על ידי חברת הביטוח ולא על ידי הנפגע.
נפגעת בתאונת אוטובוס? מגיע לך פיצוי כספי!