מתי חל הכיסוי ובאילו תאונות ?
הביטוח מכסה את המבוטחים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, 365 ימים בשנה (היינו, גם בחופשה וגם בסיום שנת הלימודים), בתוך בית-הספר ומחוצה לו, בארץ ובחו"ל, בין שיש לתאונה קשר למוסד החינוכי ובין אם לאו.
דוגמאות לתאונות אותן מכסה הביטוח: פגיעה ממתקן שעשועים, נפילה מאופניים, נשיכת כלב, הכשת נחש, תקיפה, קטטה, התעללות פיזית/נפשית, טביעה, כוויה, פציעה בפעילות ספורטיבית ועוד.
הפוליסה אינה מכסה נזק גוף שנגרם מהמקרים הבאים: תאונות דרכים, מחלה (שאינה נובעת מתאונה המכוסה בפוליסה), רשלנות רפואית, תאונת עבודה, פעולת איבה/מלחמה, פעולה צבאית, עבירה מסוג פשע.
האם יש רלוונטיות לאשמת הנפגע?
לא! אין זה משנה אם הנפגע היה אשם בקרות התאונה או גורם כלשהו לרבות הוריו. די בעצם בקיומה של התאונה עצמה כדי שהנפגע יהיה זכאי לפיצוי בהתאם לפוליסה.
בגין מה ניתן לקבל פיצוי?
נכות זמנית (היעדר מבית הספר וימי אשפוז), נכות קבועה- לרוב מעל 5%, מקרה מוות חו"ח, החזר הוצאות רפואיות, החזר הוצאות/העדרות של ההורה ועוד.
סכום הפיצוי מחושב לפי נכות שתיקבע לנפגע על ידי רופא מומחה, אשר לרוב בחירתו מתבצעת בהסכמת הצדדים.
מומלץ להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום לבדיקת הזכאות לפיצויים בשל הוצאות ו/או הפסדים נוספים.
אם התאונה נגרמה עקב רשלנות המורים או גורם אחר- ניתן לתבוע בנוסף גם את הגורם האחראי!
במקרים בהם הפגיעה נגרמה עקב רשלנות של אחד המורים, בית הספר, עירייה או כל גורם אחר אשר אחראי על התלמיד ניתן להגיש תביעת פיצויים בגין רשלנות בנוסף לתביעה הביטוחית. בתביעה זו יש להוכיח, להבדיל תביעת הביטוח, את רשלנותו של הגורם האחראי.
לדוגמא: מורה שהיה צריך להשגיח במהלך ההפסקה, תלמיד שנפגע בשיעור ספורט במהלך תרגיל מסוכן, מתקן בגן שעשועים שלא עומד בתקן, החלקה במדרגות רטובות בבית הספר, נפילה במדרכת רחוב משובשת וכיוצ"ב.
האם ניתן לקזז את תגמולי הביטוח מתביעת הנזיקין?
לא!
קורה לא אחת שהתאונה שעבר הקטין ו/או הזכאי מזכה אותו גם בפיצויים מהמזיק. פקודת הנזיקין קובעת בעניין זה, כי לא ניתן לקזז מהתביעה הנזיקית את תגמולי הביטוח שיקבל הזכאי בהתאם לפוליסת ביטוח תאונות תלמידים.
התיישנות תביעות ביטוח תאונות תלמידים- מתי?
תקופת ההתיישנות בפוליסת ביטוח תאונות תלמידים הינה 3 שנים מהגיעו של הקטין לגיל 18 (היינו, עד גיל 21) ו/או 3 שנים מיום התאונה אם הקטין בן 18, לפי המוקדם.
יצויין כי בתביעת הנזיקין תקופת ההתיישנות הינה 7 שנים מהגיעו של הקטין לגיל 18, היינו עד גיל 25.
חשיבות ייצוג על-ידי עורך דין הבקיא בתחום
היות והמדובר בפוליסות, שהוראותיהן אינן פשוטות, ואופן הצגת העובדות לחברת הביטוח הנו קריטי באשר למיצוי זכויותיו של הקטין הנפגע, הרי שחשוב להיות מיוצגים על-ידי עורך-דין הבקיא בתחום.
הסוגיות הקיימות בביטוחים אלו הנן רבות ומגוונות ולעיתים דורשות פרשנות משפטית המגיעה עד לפתחם של בתי המשפט. מכאן שייצוג על-ידי עורך-דין המתמחה בתחום הנו חשוב ויכול להיות קריטי באשר למיצוי זכויותיו של הנפגע.
ילדכם נפגע בתאונה? יתכן ומגיע לו פיצוי כספי!